Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 18.10.2009.

17:55

Eklston: Smrt Sene dobra za F1

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston šokirao je svet izjavom da je pogibija jednog od najboljih vozača u istoriji Aertona Sene bila dobra za taj sport.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U izjavi za brazilske medije, Eklston je rekao da je pogibija Sene bila tragedija, ali u isto vreme i veoma dobra stvar za Formulu 1."Tačno je da je to bila tragedija, ali nam je ona donela ogroman publicitet. Formula 1 se preko noći našla u svim udarnim vestima i na prvim stranicama svih svetskih medija", rekao je Eklston.

Prema njegovim rečima, tragična pogibija brazilskog vozača u na stazi "Enco i Dino Ferari" u Imoli dovela je do velikog interesovanja za Formulu 1 širom sveta.

"Velika je šteta što smo tada izgubili Aertona, jer je bio veoma popularan. Ipak, od toga je bilo i koristi, jer su se mnogi zainteresovali za Formulu 1 tek nakon njegove smrti koja nam je donela veliki publicitet", rekao je Eklston.

Sena je bio trostruki prvak sveta, a poginuo je 1. maja 1994. godine na trci za Veliku nagradu San Marina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve