Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 05.10.2009.

22:33

Kubica menja Alonsa u Renou

Poljak Robert Kubica zameniće Fernanda Alonsa u Renou od 2010. godine, prenosi francuski dnevni list "Figaro".

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Kubica i Reno su postigli dogovor, ali će zvanična potvrda uslediti kada se utanače detalji sa ekipom BMW Zaubera, čiji je Poljak još uvek član. Nemačka kompanija je u julu objavila da se na kraju sezone povlači iz Formule 1, dok je novi vlasnik ekipe nađen tek pre nekoliko nedelja, ali timu nije zagarantovano mesto u šampionatu za narednu godinu, pa je Kubica ostao bez sigurnog mesta u šampionatu.

Reno je prošle nedelje ostao bez prve zvezde tima Fernanda Alonsa, koji je ekipi doneo dve titule šampiona 2005. i 2006. godine, pošto je posle višemesečnih spekulacija potvrđeno da će Španac od naredne godine braniti boje Ferarija.

24-godišnji Kubica je prošle sezone zauzeo četvrto mesto u šampionatu, a najbolji rezultat karijere ostvario je na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Kanade, na kojoj je došao do prvog, i za sada jedinog, trijumfa od debija u Formuli 1 na stazi "Hungaroring" pre tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve