Nova vest
Auto-moto

Sreda, 23.09.2009.

21:24

Bob Bel novi šef Renoa

Dosadašnji tehnički direktor Renoa Bob Bel u sredu je imenovan za prvog čoveka francuske ekipe.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Bel će tako na mestu šefa Renoa zameniti Flavija Brijatorea, koji je u ponedeljak kažnjen doživotnom suspenzijom iz Formule 1, pošto je zajedno sa bivšim šefom inženjera Petom Simondsom bio umešan u skandal oko nameštanja prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura.

Debi na mestu prvog čoveka ekipe Bel će imati upravo na ovogodišnjoj trci na ulicama Singapura, koja je na programu u nedelju. Bel je prvobitno radio na dizajniranju automobila i inovacijama, a pored toga što će biti šef francuske ekipe obavljaće i posao tehničkog direktora, kojim se i bavio do sada.

Dosadašnji direktor za marketing i komunikacije Žan-Francoa Kube je postavljen za generalnog direktora ekipe, dok će on zajedno sa Belom o svemu odgovarati Bernardu Reju, predsedniku Renoovog tima u Formuli 1.

"Bob Bel će biti prisutan na svim trkama do kraja sezone i biće osoba odgovorna za sve sportske i tehničke stvari. Reno je sada spreman da se koncentriše na budućnost i želi da objavi da neće davati više nikakve komentare i izjave o događajima koji su se desili u Singapuru 2008. godine", kaže se u saopštenju Renoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu