Nova vest
Auto-moto

Utorak, 01.09.2009.

13:30

Masa se vraća sledeće sezone

Ekipa Ferarija objavila je da nće moći da računa na Felipea Masu do kraja ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Brazilac je u ponedeljak u Majamiju bio na ispitivanjima na kojima je utvrđeno da lečenje teče dobro. U narednih nekoliko dana će biti izvršena i plastična operacija na Masinoj lobanji, i zato je italijanski tim procenio da na neće moći da se takmiči do kraja sezone.

"Rezultati ispitivanja su sa oduševljenjem dočekani u Maranelu, jer to znači da će Felipe 100 posto biti spreman za start naredne sezone", kaže se u saopštenju Ferarija.

Pošto operacija bude obavljena Masa će moći da nastavi sa treninzima, jer je bio primoran da odmara od kraja jula, kada je teško povređen tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske na stazi "Hungaroring".

"Srećan sam zbog ishoda testova. Posle operacije, za nekoliko dana, konačno ću moči da počnem da treniram da bih se vratio u formu, a potom ću voziti karting. Sada sam samo koncentrisan na početak fizičkih aktivnosti, a o povratku u Formulu 1 još uvek ne razmišljam", rekao je Masa.

Ferari bi u naredna dva dana trebalo da odluči ko će voziti uz Kimija Raikonena do kraja sezone, pošto je Luka Badoer bio ubedljivo poslednji na dve trke na kojima je menjao Masu. U medijima se Đankarlo Fizikela pominje kao glavni favorit za mesto u timu, ali se u italijanskoj štampi pojavila informacija da je takođe Robert Kubica jedan od najozbiljnijih kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve