Nova vest
Auto-moto

Utorak, 18.08.2009.

11:27

Grožan menja Pikea u Renou

Francuz Roman Grožan zameniće Nelsona Pikea juniora na mestu drugog vozača Renoa od ovonedeljne trke za Veliku nagradu Evrope u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Ponosan sam što mi je Reno pružio ovu šansu. Radujem se što ću voziti bolid R29 i što ću moći da pomognem timu da dođe do najboljih mogućih rezultata. Takođe, velika mi je čast što ću biti Fernandov klupski kolega, a činjenica da ću debitovati pored dvostrukog svetskog šampiona me posebno motiviše", rekao je Grožan, koji će se u ekipi Renoa pridružiti Fernandu Alonsu.

23-godišnji Grožan je postao deo Renoovog programa za razvoj vozača 2006. godine kada je osvojio titulu u Formuli Reno. Godinu dana kasnije bio je šampion Formule 3 Evroserije, a prošle sezone je trijumfovao u GP2 Azija seriji. Ove sezone mladi Francuz se takmičio u GP2 seriji i ostvario je dve pobede pre nego što je dobio priliku da debituje u najprestižnijem takmičenju na svetu.

"Srećni smo što možemo da pružimo Romanu šansu da debituje u našem timu. On je neverovatan talenat i očekujemo da će pokazati svoje sposobrnosti pored Fernanda, pošto ćemo imati agresivan pristup u drugom delu sezone", rekao je prvi čovek Renoa Flavio Briatore, "Takođe, želimo da zahvalimo Nelsonu za sav doprinos tokom vremena provedenog u timu i da mu poželimo sve najbolje u budućnosti".

Pike, koji je debitovao u Formuli 1 prošle sezone, od starta ovogodišnjeg šampionata nije osvojio nijedan bod, i dobio je otkaz posle Velike nagrade Mađarske. Pošto će ovog vikenda debitovati na ulicama Valensije, jer je žalba koju je Reno uputio povodom suspenzije zbog incidenta na stazi "Hungaroring" prihvaćena, umesto Grožana test vozač francuske ekipe će od Valensije biti Lukas di Grasi, trenutno vodeći u GP2 šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve