Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 27.10.2008.

22:14

Ferari razmišlja o povlačenju iz F1

Ekipa Formule 1 Ferari razmotriće učešće u svetskom šampionatu ukoliko svi timovi budu imali iste motore.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Svetska automobilska federacija razmatra uvođenje jedinstvenih motora od 2010. godine kako bi se smanjili troškovi svih ekipa. "Upravni odbor Ferarija podržava ideju o smanjivanju troškova, ali imamo velike rezerve prema projektu o standardizaciji motora. Odbor zadržava pravo, zajedno sa partnerima, da odluči o svojoj budućnosti u Formuli 1", navodi se u saopštenju Ferarija.

Ferari, čiji je vlasnik italijanski automobilski gigant Fijat, prošle sezone je osvojio titule u konkurenciji konstruktora i vozača pošto je Kimi Raikonen postao svetski šampion. Njegov timski kolega, Felipe Masa, učestvuje u trci za titulu ove sezone.

FIA je ranije ovog meseca saopštila da je pokrenula tender za proizvođače motora, koji bi od 2010. trebalo da snabdeva sve ekipe Formule jedan.
"Takva promena potpuno bi uništila suštinu Formule jedan, u kojoj je Ferari prisutan još od 1950. Osnova ovog sporta je takmičenje i tehnološki razvoj", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve