Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 08.10.2015.

13:55

Pani i Bartez osnovali tim za Le Man

Dvojica poznatih francuskih sportista Olivije Pani i Fabijan Bartez osnovali su trkački tim koji će se takmičiti LMP2 klasi evropske Le Man serije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Pani i Bartez se nadaju da će njihov tim zaslužiti pozivnicu za učešće na trci 24 časa Le Mana već naredne sezone.

Pani, pobednik jedne od najluđih trka u istoriji Formule 1 – Velike nagrade Monaka 1996. godine, neće voziti za svoj tim, ali Bartez hoće.

Legendarni golman, koji je sa Francuskom bio svetski šampion 1998. godine, vozio je prošle godine na 24 časa Le Mana i zauzeo je deveto mesto u LM GTE Am kategoriji, za volanom Ferarijevog modela 458 Italija. Bartez će tako napraviti veliki korak iz GT automobila u prototipe, sa kojima je upoznat jer je vozio formulu Le Man tokom testiranja pred legendarnu trku 2012. godine.

Pani-Bartez kompetision će se sa tehničkog aspekta i održavanja automobila oslanjati na Teh 1 rejsing, u čijim redovima su trkačke karijere započeli pokojni Žil Bjanki i Danijel Rikardo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve