Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 16.11.2014.

14:43

Sjajna sezona za Lopesa i Sitroen

Vozači Sitroena u potpunosti su obeležili ovogodišnje izdanje Svetskog šampionata turing automobila i to u svojoj prvoj sezoni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Hose Marija Lopes osvojio je titulu i postao prvi Argentinac koji je postao šampion pod okriljem Svetske automobilske federacije od legendarnog Huana Manuela Fanđa.

Njegov timsko kolega Ivan Miler, koji je branio titulu, ove godine je morao da se zadovolji naslovom vicešampiona, dok je Sebastijan Leb u svojoj prvoj punoj sezoni na stazi zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu.

Na zatvaranju sezone na ulicama Makaa, Lopes je trijumfovao na prvoj trci, ispred dvojca Honde Norberta Mihelica i Gabrijelea Tarkvinija. Na drugoj trci najbolji je bio Rob Haf u Ladi, ispred Milera i timskog kolege našeg Dušana Borkovića Uga Valentea.

Borković je zbog povrede i finansijskih problema propustio poslednju trku, a sezonu je završio na 14. mestu sa 41 bodom.

Lopes je do titule došao sa rekordnih 462 boda, ispred Milera sa 336 i Leba koji je imao 295. U konkurenciji konstruktora, Sitroen je bio ubedljiv sa 1.003 boda, a sledili su ga Honda sa 710 i Lada sa 425.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve