Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 04.12.2011.

19:16

Ožijeu titula na "Trci šampiona"

Mladi Francuz Sebastijan Ožije trijumfovao je na ovogodišnjem izdanju "Trke šampiona", koja je održana u nemačkom Diseldorfu.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Ožije, do pre nekoliko nedelja vozač Sitroena u Svetskom reli šampionata, a sada buduća zvezda Folksvagena, u borbi za titulu je slavio protiv osmostrukog pobednika trke "24 časa Le Mana“ Toma Kristensena.

Francuz, koji je inače u Diseldorfu debitovao u bojama Folksvagena, prvi put je učestvovao na "Trci šampiona“, a pored njegovog trijumfa veče u Diseldorfu je obeležila rana eliminacija vozača Formule 1. Najdalje je otišao sedmostruki šampion Mihael Šumaher, koga je Kristensen pobedio u polufinalu, a ranije su učešće završili Sebastijan Fetel, Dženson Baton, Dejvid Kultard, Vitalij Petrov i Roman Grožan.

"Prvi put sam na „Trci šampiona“ pa bih bio prezadovoljan i samo finalom, ali je pobeda fantastična“, rekao je Ožije.

Jedan od najzanimljivijih okršaja na celoj trci imali su Fetel i Šumaher u četvrtfinalu, u kojem je pobedu odneo iskusniji od dvojice Nemaca. Njih dvojica za utehu imaju to što su Nemačkoj u subotu doneli peti trijumf zaredom u Kupu nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve