Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 04.12.2011.

00:33

Fetelu i Šumaheru opet Kup nacija

Tim Nemačke po peti put zaredom trijumfovao je na Kupu nacija u okviru „Trke šampiona“, čiji domaćin je ove godine Diseldorf.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Novu pobedu Nemačkoj ponovo su doneli Sebastijan Fetel i Mihael Šumaher, koji su u finalu pobedili nordijski tim u sastavu Tom Kristensen i Juho Haninen.

Fetel i Šumaher su do titule došli sa 2-0 u finalu, pošto je prvo sedmostruki svetski šampion Kristensenu, legendi trke „24 časa Le Mana“ naneo prvi poraz večeri, dok je najmlađi šampion u istoriji Formule 1 nadmašio Haninena.

U polufinalu, nordijski tim je slavio protiv Francuske, za koju su vozili Roman Grožan i Sebastijan Ožije, dok je Nemačka imala težak posao protiv tima Velike Britanije. Prvo je zvezda Formule 1 Dženson Baton doveo Britance u vođstvo, da bi Fetel pobedio bivšeg šampiona Svetskog šampionata turing automobila Endija Prijola, da bi u odlučujućoj trci mladi Nemac slavio protiv rivala iz Meklarena.

Glavna fešta u Diseldorfu – „Trka šampiona“ na programu je u nedelju, a titulu na njoj brani Filip Albukerk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve