Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 31.05.2010.

12:26

Konvej se izvukao sa prelomom noge

Britanski vozač Majk Konvej, koji je na 94. izdanju legendarne trke Indijanapolis 500 imao užasan udes, ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Konvej je u poslednjem krugu trke naleteo na bolid Rajana Hanter-Rija koji je usporavao i posle sudara je poleteo i zakucao se u zid.

Konvej je odmah prebačen u bolnicu helikopterom i prema informacijama, Englez je uspeo da se izvuče „samo“ sa slomljenom nogom.

U bolnicu su primljena i dvojica navijača koje su pogodili komadići bolida koji se razleteo u deliće posle sudara, ali su obojica imali samo lakše povrede.

Šef tima Denis Rejnbold bio je utučen posle udesa, rekavši kako njegova ekipa nije stigla da upozori Konveja na vreme da će neki vozači usporavati kako bi uštedeli gorivo.

Spremali smo se da kažemo Majku, „neki vozači će da uspore, ostavi sebi malo prostora. Ali, nismo stigli to da izgovorimo“, rekao je Rejnbold.



Na trci je pobedio Dario Frankiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve