Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 23.05.2010.

16:29

Srpski tim 24. u Albaseteu

“Dijamant Serbian racing team” zauzeo je 24. mesto na trci “Osam sati Albasetea” u Španiji, drugoj u ovogodišnjem Svetskom moto šampionatu izdržljivosti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jedini srpski tim je na stazi “Albasete” bio oslabljen jer zbog problema na putu prvi vozač ekipe Željko Staničić nije mogao da stigne u Španiju na vreme.

Tim u sastavu Dragoslav Kule Perišić, Piter Poleso i Patrik Rišar je za osam časova kompletirao 271 krug što je bilo dovoljno za 24. mesto u generalnom plasmanu trke, a 15. u klasi superštok.

Na trci u Albaseteu trijumfovao je Suzuki, čiji su vozači izvozali 295 krugova, a pobedničko vreme iznosilo je 08:01:23.339 sati. Drugo mesto zauzeo je švajcarski tim Boliger Kavasaki, dok su se na treći stepenik pobedničkog postolja popeli vozači francuskog tima Nacional Moto.

Šampionat se nastavlja trkom “Osam sati Suzuke” u Japanu, koja je na program 25. jula, ali na njoj srpski tim neće učestvovati. Naredna trka za ekipu iz Srbije je legendarni “Bol d’Or” na stazi “Manji Kur” u Francuskoj 11. i 12. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve