Nova vest
Auto-moto

Petak, 14.05.2010.

23:33

GP2: Trijumf Pereza u Monaku

Vozač Barva Avaks tima Serhio Perez pobednik je prve trke drugog vikenda ovogodišnje GP2 serije koja je vožena na ulicama Monte Karla.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Perez je do prvog trijumfa u šampionatu došao u vremenu od 1:00:32.223 sata, a pored njega na podijumu su se našli vozači Rapaksa i Rejsing Inženjeringa Pastor Maldonado i Dani Klos.

Meksikanac je do vođstva došao na samom startu pošto je pretekao Klosa, osvajača pol pozicije, a do cilja je uspeo da se odupre žestokim napadima rivala.

Dok je Perez posle starta mirno vodio ispred Maldonada, Klosa i vozača Skuderije Koloni Alberta Valerija, iza njih Fabio Lajmer nije uspeo da startuje zbog čega je njegov timski kolega iz Oušn rejsinga Maks Čilton preleteo preko bolida Davidea Valsekija.

Iz kruga u krug Meksikanac je nizao sve brža vremena pa je uspeo da ostvari veliku prednost u odnosu na Maldonada i Klosa, dok je iza njih Valerio zadržao dvojac ART Gran Prija Žila Bjankija i Sema Brda iza sebe.

Od vodećih Klos je prvi otišao u boks i to u 14. krugu, a baš tada je Ho-Ping Tung imao teži udes zbog kojeg je “sejfti kar” izašao na stazu. Perez i Maldonado su odmah krenuli na zamenu pneumatika i na stazu su se vratili kao vodeći. Vozač iz Venecuele je pokušao da pretekne Pereza, ali se on nije predavao i tako došao do najveće pobede u dosadašnjem delu karijere.

Iza vodeće trojice kroz cilj je prošao Bjanki, koji je pretekao Valerija posle odlaska u boks, a potom su sledili drugi vozač Barva Adaks tima Điedo Van Der Garde, Luiz Razija u bolidu Rapaksa i vozač Žerom d’Ambrozio, koji će startovati sa pol pozicije na drugoj trci u Monte Karlu, koja se vozi u subotu od 16.10 časova.

Posle tri trke u šampionatu Perez vodi u generalnom plasmanu sa bodom više od Maldonada i Klosa.

Rezultati prve trke u Monte Karlu:
1. Serhio Perez (Meksiko) Barva Adaks 1:00:32.223
2. Pastor Maldonado (Venecuela) Rapaks + 0.617
3. Dani Klos (Španija) Rejsing Inženjering + 10.688
4. Žil Bjanki (Francuska) ART Gran Pri + 12.117
5. Alberto Valerio (Brazil) Skuderija Koloni + 14.117
6. Điedo Van Der Garde (Holandija) Barva Adaks + 17.337
7. Luiz Razia (Brazil) Rapaks + 35.967
8. Žerom d’Ambrozio (Belgija) Dams + 37.403

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu