Nova vest
Auto-moto

Petak, 16.04.2010.

23:58

Dijamant spreman za Le Man

Drugu godinu zaredom „Dijamant Serbian racing team“ će učestvovati na prestižnoj motociklističkoj trci „24 časa Le Mana“, koja se za vikend vozi u Francuskoj.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Srpska ekipa je na prošlogodišnjem izdanju trke, koja se vozi u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti, zauzela 25. mesto u generalnom plasmanu, odnosno 15. u klasi superštok, a ove godine će za nju ponovo voziti Željko Staničić i Dragoslav Kule Perišić, a pridružiće im se Francuz Piter Poleso.

Staničić, prvi vozač tima koji će se tokom vikenda naći na motoru Suzuki GSXR 1000, u razgovoru za B92 je istakao šta misli o šansama tima u Le Manu.

Još je rano za bilo kakve prognoze, mislili smo da smo mnogo jaki, što i jesmo i što se tiče logistike, motocikala i nas, vozača, ali se pojavilo mnogo kvalitetnih timova. Iz svake evropske zemlje vodeći vozači su tu, ali se nadam da ćemo ući u prvih deset ekipa u klasi, a ako nas posluži sreća možda i u prvih pet”, istakao je Staničić.

Ekipa je imala velike probleme tokom priprema za trku, a najveći je bio Perišićev pad na treningu, ali se on delimično oporavio do sada. Kao član ekipe koja je prošle godine učestvovala na trci u Le Manu Staničić je stekao veliko iskustvo za koje ističe da će mu biti od velike koristi da on i njegove timske kolege uspešno dođu do cilja.

“Iskustvo od prošle godine će mi puno pomoći, iako je prošle godine u Le Manu od 24 sata 22 je bilo po kiši. To je i korisno iskustvo, ali i neprijatno. Za ovaj vikend su najavili dobro i sunčano vreme, i mislim da ćemo trku, što se tiče vozača, uspešno izdržati i završiti do kraja”, rekao je Staničić za B92.

Trka „24 časa Le Mana“ startuje u subotu u 15 časova na stazi „Bugati“, a cilj je u isto vreme u nedelju. "Dijaman Serbian Racing team" će biti 42. na startu, dok će prvo mesto zauzeti Kavasaki za koji voze Žilijen da Kosta, Olivije Fur i Gregori Leblan.

Na trci u Le Manu je trebalo da učestvuje i "Max racing team" iz Srbije, ali sa licencom austrijskog Saveza, ali se on ne nalazi na startnoj listi koja broji 55 timova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu