Nova vest
Auto-moto

Subota, 27.05.2006.

16:18

Šumiju pol pozicija uz skandal

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Vozač Ferarija Mihael Šumaher počeće trku Formule 1 za Veliku nagradu Monaka sa pol-pozicije, pošto je bio najbolji na kvalifikacionom treningu.

Šumaher je osvojio 67. pol poziciju u karijeri, a iz prvog reda startovaće i aktuelni svetski šampion, Španac Fernando Alonso u Renou.

Nemac je na kraju takmičenja napravio skandal, parkiravši bolid u pretposlednjoj krivini, dok su ostali vozači vozili poslednji kvalifikacioni krug.

"Jednostavno je parkirao auto. Tako radi Ferari", rekao je šef Renoa Flavio Brijatore televiziji ITV. Brijatore odlično poznaje Šumahera, sa kojim je 90-ih osvojio dve titule u ekipi Benetona, uz mnogo kontroverznih situacija. Nemac sada ima priliku da izjednačio rekord Ajrtona Sene – šest pobeda u Monte Karlu.

Trku će sa trećeg mesta početi Mark Veber iz Vilijamsa, dok je prošlogodišnji pobednik Kimi Rajkonen iz Meklarena zauzeo četvrto mesto.

Đankarlo Fizikela iz Renoa osvojio je peto mesto, a u trećem redu pored njega voziće i pobednik Velike nagrade Monaka 2003. godine Huan Pablo Montoja iz Meklarena, koji je bio šesti.

Drugi vozač Ferarija Felipe Masa doživeo je udes u prvom delu kvalifikacija, pa će trku početi iz poslednjeg reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu