Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.01.2017.

09:52

Venus: Želim da se revanširam

Venus Vilijams želi da se revanšira sestri Sereni za poraz u poslednjem Gren slem finalu koje su igrali pre sedam i po godina na Vimbldonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Venus: Želim da se revanširam
Foto: Getty images

Novo će igrati na Australijen open, prvi put posle punih 14 godina u Melburnu.

"Moram samo da nastavim da igram kao do sada. Nisam igrala loše, nisam srećna što sam izgubila set, ali ga je ona zaslužila. Mogu samo da pokušam da osvojim još dva. Naš poslednji duel je bio kao kraljevska bitka. Vrlo intenzivna. Jednostavno nisam mogla da joj pariram tog dana. Bila je mnogo dobra. Divno je što opet igramo. Želim da se revanširam. Kada igram protiv nje osećam se kao da igram protiv najboljeg mogućeg protivnika. Borim se protiv svih šansi. Protivnik ti je sestra i ona je super fantastična. To je divna stvar. Mislim da ovaj meč neće biti ništa drugačiji od onoga što je bilo u poslednjih 20 godina. Nema potrebe da se menja bilo šta", rekla je Venus.

Venus je u polufinalu AO bila bolja od zemljakinje Koko Vandevej posle preokreta u tri seta.

"Kako je igrala znala sam da ću morati mnogo da se brani, a da napadam kada imam priliku. Želela sam da diktiram ritam, ali je bilo nemoguće zbog njene igre. Sve je bilo u kontroli poena koji se igra, napadački ili defanzivno. Bilo je bitno samo nekako osvojiti poen. U prvom setu sam servirala konzervativno, u drugom sam se više posvetila tome. U tom trenutku je borba bila psihička. On je čekala moj drugi servis, a u takvoj situaciji važno je ne dozvoliti rivalu ono što želi. Što je meč bio duži to je drugi servis bio važniji", kaže Vilijamsova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve