Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.01.2017.

17:17

Obradović za B92: Novak u Americi može da ugrozi Marija

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da Novak Đoković na turnirima u Americi može da ugrozi Endija Marija.

Izvor: mn

Autor: mn

Obradović za B92: Novak u Americi može da ugrozi Marija
Starsport

Srpski teniser završio je učešće na Australijan Openu porazom u drugom kolu od Denisa Istomina, a Obradović je gostujući u Sportskom pregledu TV B92 rekao da je to jedan od najslabijih mečeva drugog tenisera sveta ikada na nekom Grend slemu.

"Drago mi je što je Novak Đoković već na konferenciji za novinare sebe pokušao da resetuje. On je živo biće, ovakve stvari se dešavaju. Prvi korak posle ovakvog meča je da skinete ogroman pritisak sa sebe. Poznajem Novaka veoma dobro, teško je govorio, on je hrabar, čvrst, jak, prevazići će i ovo. Njegov tim i on će sada odraditi jaku analizu. U Dohi je u finalu Marija praktično dobio u dva seta, iako su odigrana tri. Verdasko je branio meč lopte, ovde je takođe bio dobar, pokazao je da mu je forma u usponu", rekao je Obradović.

On je istakao da na ovom susretu Novak nije bio onaj kog su svi navikli da gledaju.

"Prvi utisak posle svega je sigurno da je Đoković odigrao možda i najslabiji meč koji sam ikada gledao na nekom Grend slemu. Sporije je igrao, nije bio agrsivan, to nije bio Novak kojeg smo mi očekivali da vidimo na ovom turniru."

Obradović kaže da je Đoković ranije uspeo da se vrati u ovakvim mečevima, ali da će posle analize svega urađenog videti šta mora da promeni u nastavku sezone.

"Sigurno je da kada igrate loše i ne možete da pronađete formu, dešava se pad energije. Novak je ranije uspevao da vrati ove mečeve i na kraju pobedi. Moraće da se pozabavi time. Ima još segmenata u igri koje mora da popravi."

Nekadašnji Dejvis kup selektor kaže da je Đokoviću, kao i svima, porodica na prvom mestu, ali da mu je sada potrebna podrška i navijača.

"Privatni život je postao drugačiji, porodica je sada na prvom mestu, nedostaje mu kada je van kuće. Kompleksna je ličnost, veliki šampion. Svi mi morao da radimo svoj posao, ali svima je porodica ipak na prvom mestu. Ako vam nešto nedostaje, onda imate porblem. Mislim da bi svi trebalo da mu pošaljemo zajedničku poruku podrške, da mu poželimo da u Americi osvoji i odbrani što više poena, skine Marija sa trona i vrati se gde mu je mesto. Otkazao je učešće na turniru u Dubaiju, ima mnogo vremena do Indijan Velsa, možda bude igrao Dejvis kup, sprski navijači bi bili oduševljeni.“

Obradović kaže da je istomin na pravi način iskoristio svoju priliku na meču protiv svetskog broja dva,

"Istomin je igrač koji ne zasluuje to mesto na ATP listi. Ranije je bio između 30. i 50. pozicije, imao saobraćajnu nesreću, pao je, ali zna da igra tenis, isto je i sa Del Potrom. Ozbiljan je igrač, svako traži svoju šansu protiv Đokovića kada je on u padu, Istomin je imao najveći motiv. I sam Novak mu je čestitao na sigurno najvećoj pobedi u karijeri. Ostaje da se vidi da li će ga to zadovoljiti ili će ići dalje na ovom turniru“, zaključio je Obradović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve