Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.01.2017.

07:04

Troicki: Kada ne ide, kao da ste u živom blatu

Srpski teniser Viktor Troicki kaže da je sam kriv što je protiv Damira Džumhura igrao pet setova u prvom kolu Australijan opena.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Troicki: Kada ne ide, kao da ste u živom blatu
Photo by Matt King/Getty Images

Troicki se plasirao u drugu rundu teškom pobedom nad Džumhurom, rezultatom 6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3, nakon skoro tri sata igre.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

„Sam sam se doveo u tu situaciju. Dobro je krenulo, iako sam imao brejk manjka, igrao sam korektno. Početkom drugog seta sam osetio mali pad u igri, ali sam pri rezultatu 4:1 imao 15:40 i mogao mnogo lakše da rešim taj deo igre. Da sam nastavio tim tempom mislim da bih okončao meč dosta lakše. Zakomplikovalo se, on se opustio, ja počeo da razmišljam o svemu, igrao sam pasivnije i čekao njegovu grešku. Toga nije bilo u trećem i četvrtom setu. Pao sam psihički i fizički u ta dva seta – sebe sam doveo u tu situaciju i on je u nekim momentima igrao odlično. U petom setu sam se restartovao, bio solidan i došao do pobede“, rekao je Troicki.

Fizička kriza uticala je da padne i na mentalnom planu, zbog čega je dozvolio protivniku da se vrati u meč.

„Što je meč odmicao, bilo je sve toplije i teže za igru. Kada padneš fizički, onda padaš i psihički jer počneš da razmišljaš ko je jači i da li možeš da izdržiš više od protivnika. Tada menjaš taktiku, ideš na kraće poene, budeš agresivniji... Kada kreneš sa boljom igrom, to ti daje snage da budeš bolji. Kada je teško, postaješ pasivan i sve je teže i teže“.

Kao u živom blatu?

„Da, tako je bilo u trećem i četvrtom setu“.

Viktor je objasnio i razlog nešto slabijeg početka prvog grend slema.

„Na grend slemovima je razlika u odnosu na ostale turnire. Dugo nisam igrao u pet dobijenih setova. Kada smo počeli, uslovi su bili prijatni, ali je kasnije bilo sve toplije. I o tome sam razmišljao, želeo da završim meč ranije, ali nije išlo. Stegao sam se i krenule su bubice u glavi i misli 'šta ako'. Sam sam kriv što sam mu davao šansu da se vrati, on je to iskoristio“.

U sledećem meču ga čeka pobednik meča Lorenci – Dakvort.

„Protiv Lorencija sam igrao prošle nedelje u Sidneju, znam šta me očekuje. On je borac i može da igra maratonske mečeve. Mnogo je bolji na šljaci. Sa Dakvortom nisam igrao do sada, ali ovo je grend slem – svaki meč je težak. Dešavaju se iznenađenja, morate biti koncentrisani od početka do kraja i dobro odraditi posao“, zaključio je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu