Nova vest
Tenis

Petak, 20.01.2017.

15:00

Neko nam je ugasio svetlo i zasipa nas lošim vestima

Loše vesti obično prate jedna drugu, ali na ovogodišnjem Australijan openu one se nižu kao na traci.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Neko nam je ugasio svetlo i zasipa nas lošim vestima
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Počelo je senzacionalnom eliminacijom Novaka Đokovića od Denisa Istomina u drugom kolu u četvrtak i nastavilo se užasnim vremenom u Melburnu, jer je tokom čitave noći padala kiša.

Temperatura je toliko pala da sam, umesto planiranih bermuda i majice, morao da poslušam Nadu Macuru i slojevito se obučem.

Poprilično sam se smrzao gledajući Jelenu Janković koja se tri i po sata borila sa Svetlanom Kuznjecovom na ‘Hajsens areni’. Najavila je preokret serijom u drugom i početkom trećeg seta, ali ga nije bilo. Ipak, niko od nas nije mogao ni da pomisli kakva će nas priča sačekati po povratku u prostoriju za medije.

"Vozač automobila pokosio je pešake u Melburnu i pritom ubio najmanje troje i povredio 20 ljudi, među kojima je četvoro dece, javljaju mediji", bila je prva rečenica koju sam morao danas da napišem.

Čitavog jutra vladao je haos u samom centru grada zbog tragedije koju je izazvao drogirani muškarac poreklom iz Grčke – na jednoj od glavnih raskrsnica vozio je ukrug i "palio" gume dok nisu stigli policajci, da bi se tokom potere popeo na trotoar i uništio živote mnogih Australijanaca.

Momentalno sam se prebacio na informativnu stranu sajta (pozdrav za urednika), a kada sam pogledao ka kolegi iz Beograda, shvatio sam koliko je bio uzrujan. Nije ni čudo jer tim ulicama prolazi svakodnevno kako bi došao do teniskog kompleksa.

Nažalost, i takve stvari se događaju, uprkos činjenici da su iz grada bili spremni za nešto lepše dane nakon krize sa beskućnicima, koji su napadali posetioce i iznuđivali im novac.

Ne baš tako dobar početak dana u stvari je nastavak jučerašnjeg košmara – teniski svet ostao je u šoku zbog poraza Đokovića od Istomina u trileru koji je trajao pet setova. Uzbekistanac je odigrao meč karijere i postao prvi igrač van top 100 koji je na Grend slemovima dobio Novaka.

Australijanci su ponovo u pitanje dovodili njegovu ishranu, bivši igrači i analitičari potencirali su da to nije pravi Novak Đoković, dok je navijačima drastično opala volja za tenisom. Spomenuti duel Jankovićeve i Kuznjecove igran je u gotovo pozorišnoj atmosferi (znamo da na prvom Grend slemu nikada nije tako), sve do samog finiša kada su obe jedva stajale na nogama.

Mnogo manje srpskih zastava vijorilo se kompleksom i izgledalo je kao da je neko u Melburnu ugasio svetlo zvano "srpski tenis". Možda zvuči preoštro, ali jeste tako, jer je Stan Vavrinka eliminisao Viktora Troickog, poslednjeg Srbina u singlu.

"Koliko puta sam samo izgubio od Novaka?", kroz smeh mi je Šajcarac odgovorio pitanjem, kada sam mu napomenuo da izgleda da voli da igra protiv srpskih tenisera.

Troicki će u paru sa Dušanom Lajovićem igrati protiv Kabala i Faraha, Nenad Zimonjić će pokušati da se odupru braći Brajan, ali njihove šanse nisu prevelike.Ipak, to ne znači da ćemo u potpunosti ostati bez predstavnika na Australijan openu.

Marijanu Veljović, sudiju sa 'zlatnim bedžom' ITF, upoznali ste tokom prošlogodišnjeg turnira u Melburnu, a sutra vas očekuje priča o tome koliko joj se život promenio tokom poslednjih 365 dana.

Veoma prijatna Kragujevčanka otkrila nam je kako je to iza kulisa na ATP i WTA turu, a mi smo joj poželeli da što pre ostvari životnu želju i sudi finale Grend slema.

Takođe, potrudiću se da vam za predstojeće dane obezbedim mnogo zanimljivog sadržaja i nadomestim odsustvo onih za koje navijamo – ostanite uz B92.net i "Nikolin slajs".

Pozdrav iz Melburna.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve