Nova vest
Tenis

Utorak, 19.01.2016.

17:44

Troickog inspirisao Hjuit: Nisam paničio na 0-2

Viktor Troicki istkao je da ga je na dva seta zaostatka u prvom kolu Australijen opena inspirisala priča Lejtona Hjuita o njegovim preokretima tokom karijere.

Izvor: AK

Autor: AK

Troickog inspirisao Hjuit: Nisam paničio na 0-2
foto: Beta/AP

Srpski teniser je gubio 2-0 i zaostajao brejk u petom setu, ali je uspeo da savlada Danijela Munjosa de la Navu u Melburnu.

"Gledao sam skoro dokumentarac o Hjuitu što su napravili za njegov kraj karijere. Bilo je interesantna priča o tome koliko se puta vraćao posle 0-2. Rekao je nešto veoma zanimljivo, da nikad ne razmišljaš da je naporno, da moraš odmah da dobiješ tri seta, nego ideš poen po poen, gem po gem i onda razmišljaš o sledećem. Tako stvari dolaze na svoje. Tako sam i krenuo. Napravio sam brejk i opustio se. Razmišljao sam o tome zaista, pomoglo mi je dosta. Osetio sam i mali pad i kod njega, znao sam da neće moći tim tempom i da servira i da igra sa osnovne linije. To mi je pomoglo. Malo sam osvežio glavu. Na 2-2 sam već osetio da on pada, a ja se dižem. Iako sam imao brejk manje na početku petog seta osetio sam da sam jači fizički i da bi trebalo da dovršim meč", rekao je Troicki.

Troicki je u četvrtom setu spasao dve meč lopte rivala, da bi u petom iskoristio svoju tek osmu šansu da reši duel.

"Nisam osećao paniku, dešavaju se te stvari. On je imao dve meč lopte, ja osam, pa bih radije ovako, da pripustim toliko prilika ali da dobijem. Bilo je napeto do kraja, na 5:2 sam imao 0-40, ali iako sam zaostajao brejk osećao sam da se podižem, a on pada psihički", dodao je naš teniser.

Troicki je na Australijen open stigao kao šampion Sidneja, a osim kratkog perioda za pripremu na Melburn, nije uspeo dovoljno ni da skautira rivala.

"Činjenica je da sam došao kasno i da se nisam najbolje adaptirao na terene u Melburnu. Slično je, ali opet drugačije nego u Sidneju. Protivnik me mnogo iznenadio, nisam znao ništa o njemu. Znao sam da je dugo bio na Čelendžer turnirima gde je igrao dobro i da se probio tek sada. Ovo što je sada pokazao je bio veoma dobar tenis. Servirao je sjajno, prva dva seta pogotovo. Sa osnovne linije je igrao veoma ofanzivno, veoma je brz, talentovan je", rekao je Troicki.

De la Nava je oba seta osvajao ranim brejkovima, ali je pao u nastavku duela i dozvolio Srbinu da se vrati u igru.

"Bio sam i iznenađen i umoran od prošle nedelje, a opet i dugo čekanje na meč me izmorilo pa sam izašao malo nespreman da krenem agresivno. Nisam igrao najbolji tenis, a opet on me iznenadio njegovom igrom i samim tim je bilo prilično napeto. Bio sam na ivici poraz, ali sva sreća preokrenuo sam. Tako to ide, nekad vodiš, blizu si da završiš meč, ne dobiješ, ali se opet vrati. Sada se meni vratilo pa sam ja dobio gotovo izgubljen meč", rekao je 26. igrač sveta.

U drugom kolu Troicki će igrati protiv Tima Smičeka, 108. tenisera na ATP listi iz SAD.

"Fizički nemam nikakvih problema, umorn jesam, ali mogu da se odmorim do sledećeg meča. Imam dubl sutra, igramo uveče protiv Hjuita i Grota, ali singl mi je prioritet. Mislim da imam dovoljno vremena. Možemo reći da sam opet favorit u drugom kolu, ali znam dobro Smičeka, igra dobro na tvrdim podlogama, može da bude nezgodan. Naravno, sve će zavisiti od mene i kako ću igrati. Ako budem ofanzivan kao u Sidneju biće sve u redu", zaključio je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu