Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.02.2015.

23:00

FOTO priča: Đokovićev put do istorije

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju je ispisao istoriju tenisa petom titulom na Australijan openu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP

Đoković je savladao Endija Marija u finalu rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:0 i tako postao prvi igrač u Open eri sa pet pehara iz Melburna, jednim više od Rodžera Federera i Andrea Agasija.

Najbolji teniser sveta stigao je do osme titule na najvećim turnirima, izjednačivši se na osmom mestu sa Agasijem, Ivanom Lendlom, Džimijem Konorsom, Kenom Rozvelom i Fredom Perijem.

Ispred njega su Bil Tilden sa 10, Rod Lejver i Bjern Borg sa 11, Roj Emerson sa 12, Pit Sampras i Rafael Nadal sa 14, i Rodžer Federer sa 17 osvojenih trofeja.

Meč na Rod Lejver Areni, koji je pratio i Novakov mali sin Stefan, prekinut je u drugom setu prilikom vođstva Đokovića, kada su na teren upali navijači.

Đoković se na ceremoniji dodele pehara zahvalio svima koji su uz njega, da bi na konferenciji za štampu izjavio kako ova titula ima dublje značenje.

Konferencija Britanca protekla je u skandaloznom ponašanju novinara, a on je izrazio nadu da Novak nije folirao povredu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je najboljem srpskom sportisti rekavši da je pokazao mentalitet pobednika, a legendarni Gari Lineker ’tvitovao’ je o Novaku kao „fenomenu“.

Svetski mediji proglasili su Đokovića za neprikoslovenog vladara Melburna, mada je najbolji komentar dao novinar „ESPN“ Džimi Kejlp napisavši da bi svet trebalo da zaboravi Superboul i potpunu pažnju preusmeri ka Đokoviću.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve