Nova vest
Tenis

Subota, 31.01.2015.

13:19

Šarapova: Volela bih i ja da mogu 200 km/h

Ruska teniserka Marija Šarapova kaže da je Serena Vilijams bolje servirala i da je to odlučilo pobednicu u finalu Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Šarapova je u finalu izgubila sa 6:3, 7:6 (7-5).

“Trebalo je da ubacim više prvih servisa u taj brejku. Dala sam joj mnogo šansi na drugi servis – iako su to bili dobri, duboki drugi servisi, onda je bila spremna i agresivna i pravila je vinere. Takođe, u nekim njenim gemovima imala sam polušanse, ali ona bi svaki put izvanredno odservirala“, rekla je Ruskinja.

Druga teniserka sveta istakla je da je servis nije jedino oružje u igri Amerikanke.

“Protiv nje je nužno da stvarate dosta uglova i da odigravate duboko kako biste dobili kratku lopticu. Ona vraća mnogo teških loptica, i ne samo da ih vraća, već je i odlična odbrambena igračica. Mnogo ljudi govori o njenoj agresivnosti, ali ona i iz defanzive pogađa duboko i ne možete tek tako napasti tu lopticu“.

Na pitanje da li je zadovoljna kako je sprovodila svoju taktiku u delo, Ruskinja je odgovorila:

“Koliko god da bih volela da odserviram brzinom od 200 km/h, to sa mojim ramenom nije moguće (Šarapova je imala tešku povredu ramena zbog koje je i menjala tehniku servisa, prim. aut). Mnogo je stvari na svetu koje bih volela da uradim, ali ne mogu. Kaa je reč o ostalom, mislim da sam na nekoliko poena malo požurila“.

Šarapova kaže da joj to što je dobro igrala neće pomoći da lakše preboli poraz.

“Uvek je teško kada dođete do finala, a onda kući odete sa manjim trofejom, u to nema sumnje. Nema veze kako ste igrali, koji je bio rezultatom uvek je teško. Ali biću u redu. Tek je prošlo 45 minuta od poraza, ali zadovoljna sam početkom godine jer nije lako stići do finala Gren slem turnira“.

Ruskinja tako ostaje na pet Gren slem trofeja, a jednoj iz Melburna, iz 2008. godine, kada je u finalu savladala Anu Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve