Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2015.

11:11

Simona maksimalno do druge nedelje

Rumunska teniserka Simona Halep nastavila je sigurnim igrama na Australijan openu, pobedom nad Janinom Vikmajer u dva seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Simona je i posle četiri kola zadržala maksimalni učinak u Melburnu, a protiv Belgijanke je slavila rezultatom 6:4, 6:2.

Rumunka će se u narednom kolu sastati sa Ruskinjom Jekatarinom Makarovom, koja je takođe osvojila svih osam setova u dosadašnjem toku turnira.

Rumunka je bolje otvorila meč na Rod Lejver Areni i već posle dvadesetak minuta vodila sa 4:1. Vikmajer je uspela da vrati jedan brejk, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne gubitak seta.

Iako je u drugom delu igre Janina uspela da napravi ribrejk za 2:2, Halep je furiozno odigrala završnicu i vezala četiri gema do kraja, pritom dva puta oduzevši servis protivnici.

Ona je maksimalno eksploatisala drugi servis belgijske teniserke osvojiviš ukupno dve trećine poena – 20/30.

Rumunka je upisala 23 vinera i 13 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Janine Vikmajer bio 19:24.

Osim Makarove, pobede u noći između subote i nedelje u ženskoj konkurenciji ostvarile su Marija Šarapova i Judžini Bušar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve