Nova vest
Tenis

Subota, 24.01.2015.

22:30

Vilander: Endi, moraš da osvojiš Gren slem

Legendarni švedski teniser, danas novinar EuroSporta, Mats Vilander rekao je da Endiju Mariju ima "sve manje vremena" da osvoji svoj treći Gren slem.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Dvadesetsedmogodišnji Škotlanđanin trijumfovao je 2012. godine na US Openu, da bi godinu dana kasnije postao prvi Britanac još od Freda Perija koji je osvojio Vimbldon.

"MIslim da on igra sjajno. Bolje se kreće u odnosu na prošlu sezonu, a čini se kao i da se više zabavlja kada je na terenu. Smeje se, deluje opušteno...", rekao je Vilander u svojoj emisiji.

Iapk, osvajač sedam Gren slem titula smatra da Endi mora da trijumfuje na nekom od najveća četiri turnira – kako bi potvrdio svoj talenat i vredan rad koji ulaže.

"Shvata da mora da ima veće ciljeve, da mora da osvoji novi Gren slem uskoro. Brzo se navikao na podlogu, izgleda dobro kada igra, napada više na drugi servis, a sve to je postigao zahvaljujući izolaciji. Odvojio je vreme za sebe i u potpunosti se vratio", dodao je Vilander, "Takođe, mislim da je daleko opušteniji i bolji sa Ameli Morezmo kao trenerom, nego što je bio kada je tu funkciju obavljao Ivan Lendl. Kada imate nekoga pored sebe, s kim možete da se povežete, više se zabavljate, diskusije su vam produktivnije. Deluje kao sjajno partnerstvo".

Mari se plasirao u četvrto kolo Australijan opena bez izgubljenog seta, a sada ga očekuje duel sa Grigorom Dimitrovim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve