Nova vest
Tenis

Utorak, 20.01.2015.

08:22

Poraz Krunićeve, bez Srpkinja u 2. kolu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić poražena je na debiju na Australijan openu - bolja od nje u prvom kolu bila je američka teniserka Loren Dejvis.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Krunićeva se prvi put našla u glavnom žrebu Melburna, a na startu je poražena rezultatom 6:1, 7:5, posle 84 minuta igre.

Aleksandra je tako kompletirala katastrofalan nastup srpskih teniserki na prvom Gren slemu, pošto naša zemlja neće imati nijednu predstavnicu u drugom kolu.

Ranije tokom dana poražena je i Jelena Janković, a eliminaciju u prvoj rundi doživele su Ana Ivanović i Bojana Jovanovski. Dejvis će u drugom kolu igrati protiv zemljakinje Venus Vilijams, koja je sa 6:2, 6:2 savladala Marija-Teresu Toro-Flor iz Španije.

Krunićeva je veoma loše započela meč i već u svom prvom servis gemu pretrpela brejk, napravivši dve duple servis greške. Bila je veoma nervozna, nije uspevala da nađe ritam i Amerikanka je ekspresno povela u setovima.

Drugi deo igre počeo je isto kao i prvi – brejkom Loren Dejvis. Međutim, tada je usledio najbolji period meča naše igračice, vratila se na 2:2, a onda bez problema uspevala da se održi u setu. Ipak, novi pad desio se pred kraj meč, novi brejk Dejvis i pobeda u dva seta.

Ključ poraza definitivno je servis, iako je Krunićeva upisala šest asova. Imala je pet duplih grešaka, procenat prvog servisa bio je 36%, ali je ralizacija bila skoro stoprocentna. Ipak, Amerikanka je sjajno koristila drugi Aleksandrin drugi servis koji je bio veoma slab – samo 37% uspešnosti.

Tok meča:

Duel na terenu broj 10 u Melburn Parku otvorila je Dejvis svojim servisom i uz malo poteškoća povela sa 1:0. Koliko je Aleksandra bila nervozna na startu videlo se iz dve duple servis greške koje je napravila. Njima je poklonila brejk šansu rivalki, a Loren je već prvu iskoristila.

Amerikanka je seriju gemova produžila bez izgubljenog poena, da bi se Krunićeva upisala na semafor. Odigrala je nekoliko sigurnih forhenda i smanjila na 3:1.

Prvi put od početka meča srpska igračica napravila je pritisak na servis rivalke, dva puta imala izjednačenje, zajvaljujući odličnim bekhend dijagonalama, ali je Dejvis uzvratila sa dve sjajne forhend paralele i povela sa 4:1.

Iako je u više navrata imala prednost u šestom gemu, Krunićeva je napravila nekoliko grešaka i dozvolila protivnici da servira za set – 5:1. Trenutno 53. teniserka sveta to je lagano uradila i posle samo 28 minuta došla do seta (6:4).

Drugi deo igre Dejvis je počela sigurno, a onda odmah napravila brejk. U tim trenucima Aleksandra je bila veoma nervozna, često je gestikulirala ka svom boksu, što se odražavalo na igru. Grešila je iz oba osnovna udarca i Loren je povela sa 2:0.

Ipak, Krunićeva je uspela da se stabilizuje, osvoji gem sa nulom, a onda seriju poena produži i tokom servis-gema protivnice. Iskoristila je tek treću brejk loptu i izjednačila na 2:2.

U narednih nekoliko gemova igračice su sigurno držale svoj servis, sve do rezultata 5:5. Ponovo je Srpkinji popustila koncentracija, Amerikanka je to iskoristila i posle druge brejk lopte stigla na korak od meča. Bez problema je osvojila odlučujući gem i obezbedila duel sa Venus Vilijams - 6:1, 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu