Nova vest
Tenis

Subota, 17.01.2015.

12:09

Ana: Spremna sam za sledeći korak

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je pred početak Australijan Opena da joj je igra na mnogo više nivou nego ranije.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Ona će u prvom kolu u Melburnu igrati sa kvalifikantkinjom. Ivanovićeva ističle da se ne opterećuje rezultatima ni rangom.

"Želim da se fokusiram na svaki meč i na svoju igru jer mislim da sam dosta napredovala i da mi je igra na mnogo višem nivou. To želim da pokažem i na mečevima“.

"Znam da ako tako budem igrala, moći ću da se nosim sa bilo kojom protivnicom. To mi je cilj. Ne želim previše da se opterećujem ni rezultatom ni rangom, već želim da igram igru koju mogu da pokažem“, rekla je Ivanovićeva.

Na startu sezone Ana je igrala sjajno i stigla je do finala u Brizbejnu, gde u tesnom finalu izgubila od Marije Šarapove.

“I prošle godine sam dobro počela sezonu, ali osećam da je sada malo drugačije – taj finalni meč bio je veoma dobar, zaista visok nivo za prvi turnir u sezoni. Na prethodna tri Gren slem turnira nisam ostvarila ono čemu sam se nadala, zato želim samo da razmišljam korak po korak“.

Već nekoliko puta Ivanovićeva je istakla da su joj najveći turnir osnovni fokus ove sezone.

“Uspeh na Slemovima je kombinacija brojnih stvari – samopouzdanje, pripreme... Možda najviše baš samopouzdanje, potrebno je neko vreme da stvari dođu na svoje mesto. Mislim da sam prošle godine napravila neke velike korake, pobeđivala sam igračice iz vrha. Osećam da sam sada spremna za sledeći korak – zadovoljna sam timom koji me okružuje i komunikacijom koju imam sa ljudima u njemu“.

Na pitanje kako su joj leđa s obzirom da je u Brizbejnu nosila trake na njima, Ivanovićeva je odgovorila:

“Uvek postoje ti sitni bolovi, naročito na početku sezone. Nezavisno od toga koliko se vredno radi u međusezoni, mečevi su sasvim drugačija priča i potrebno je vreme da se potpuno uhvati kondicija za mečeve. Drugačije su i kretnje. Ipak, imala sam nedelju dana odmora i fit sam“.

U prvom kolu Ana igra sa Čehinjom Hradeckom, trenutno 141. na WTA listi.

Analizu žreba u ženskoj konkurenciji pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve