Nova vest
Tenis

Subota, 24.01.2015.

13:00

Dan VII: Tomić muči Berdiha, sigurna Bušar

Približavamo se kraju prve nedelje Australijan opena, pa će tako i pogađanje tipova biti mnogo teže.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Međutim, već smo pokazali da umemo da ’ubadamo’ u serijama, a posebno smo ponosni na keca na Viktora Troickog protiv Leonarda Majera.

Priznajemo, igrali smo srcem, ali smo i „nevernim Tomama“ potvrdili da je predlog bio ispravan. ;)

Petog dana imali smo sva četiri pogotka što nije nimalo naivno (čak smo pogodili nešto iz rubrike „ostalo“), pa se nadamo da smo se iskupili za nešto klimaviji start turnira.

Pred nama je sedmi dan, da vidimo šta ćemo na tikete:

Tomaš Berdih – Bernard Tomić

Sa novim treneron Danijem Valverduom i ’sveže’ veren, Berdih igra sa novom energijom i dodatno motivisan. Briljirao je u meču sa Troickim, a i dobio je Tomića u oba dosadašnja okršaja (Vimbldon 2013. i 2014). Ipak, Tomić je u meču sa Kolšrajberom pokazao zrelost koju do sada nismo viđali, a u meču sa Grotom nije se suočio ni sa jednom brejk loptom. Uz to, Berni ima raznovrsnost kojom može da razvuče Berdiha i da umrtvi tempo, što ne odgovara Čehu.

Predlog: Plus gemovi ukupno i plus prvi set deluju kao logično rešenje, a hrabriji neka gađaju iznenađenje i pobedu Tomića.

Jekaterina Makarova – Julija Gerges

Nemica je počela turnir briljantnom partijom sa Belindom Benčič, a od tada je u dva meča puna oscilacija eliminisala Koukalovu i Hradecku. Ruskinja joj neće dozvoliti da diktira tempo, ima ubojit slajs servis i bolje se kreće od Gerges. Uz to, još nije izgubila ni set na turniru na kojem je do sada dva puta igrala u četvrtfinalu.

Predlog: Pobeda Makarove, pokušajte i sa 2:0 u setovima.

Ostalo: Deluje mi da će Nik Kirjos i Andreas Sepi igrati dug meč, a Kevin Anderson bi možda mogao da otkine set Nadalu (ovo je možda bolje igrati ’uživo’, kada se vidi prvih nekoliko gemova).

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Džejmi Mari/Džejmi Pirs – Ivan Dodig/Marselo Melo

Prvi put od početka Australijan opena pokušaćemo sa jednim parom u dubl konkurenciji. Dvojica Džejmija upisali su dve pobede i u trećem kolu idu na Dodiga i Mela koji su jedni od favorita za titulu. Četvrti nosioci mogli bi da prekinu niz Marija i Pirsa, a ni kvota nije toliko loša.

Predlog: Dvojka na Dodiga i Mela

Judžini Bušar – Irina-Kamelija Begu

24-godišnja Rumunka igra Gren slem karijere – prvi put se plasirala u osminu finala, pošto je prethodno na ostala tri igrala drugo kolo. Na startu je iznenadila Anđeliku Kerber, a potom joj se žreb otvorio – pobedila Sinijakovu i Viteft. Međutim, ovoga puta sastaje se sa Judžini Bušar, koja igra u dobroj formi, a dodatan motiv joj je činjenica da brani polufinale u Melburnu. Kanađanka je sveža (na terenu je do sada provela nešto manje od četiri sata) i maksimalno će koristiti umor i neiskustvo protivnice.

Predlog: Pobeda Bušar u dva seta.

Ostalo: U derbi meču ove faze igraju Grigor Dimitrov i Endi Mari, a Bugarin bi, s obzirom na to u kakvoj se formi nalazi, mogao do seta. Šuaj Peng ima šanse da namuči Mariju Šarapovu, dok bi Simona Halep mogla u dva seta da savlada Janinu Vikmajer.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve