Nova vest
Tenis

Utorak, 20.01.2015.

12:30

Dan III: Labilne glave i 'plus' gemovi

Takmičenje na Australijan openu polako se zahuktava, pa je samim tim sve teže pronaći sigurne parove.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prethodna dva dana bilo je grešaka, ali i pogođenih lepih parova i kvota.

Serena Vilijams iznervirala nas je padom u drugom setu, Fonjini je ponovo pokazao svoj karatker, ali su „ispoštovali“ Kvitova, kao i ’plusevi’ na mečevima Lajović – Stahovski i Peneta – Đorđi.

Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo u nameri da poraze naših igrača prebolite dobicima.

Bernard Tomić – Filip Kolšrajber

Duel dvojice tenisera koji poseduju mnogo znanja, ali nisu u stanju da to pokazuju u kontinuitetu. Videćemo i kratke i duge poene, i ravne napade i taktička nadmudrivanja, a kada im se obojici poklope dobre periodi igre, biće možda i ponekog poena za prepričavanje. Nedavno su igrali u Sidneju i Australijanac je slavio sa 6:3, 6:4, ali sada treba očekivati mnogo duži meč.

Predlog: Dok jedan bude u padu, drugi će to koristiti, pa tako naizmenično. Plus gemovi.

Julija Gerges – Klara Koukalova

Nemica je protiv Belinde Benčič odigrala svoj najbolji meč u poslednje dve godine i smatraju je favoritom protiv Koukalove (bivše Zakopalove). Međutim, Gerges ne voli igračice koje često menjaju ritam i igraju po širini, a upravo je takva Čehinja, kojoj je npr. drop šot čest u repertoaru. Uz to, teško da će Nemica uspeti da ponovi savršenu igru iz prvog kola.

Predlog: Do sada su igrale četiri puta, skor je 2-2, a sva četiri meča igrana su tri seta. Igrajte plus gemove ili da Koukalova osvaja set.

Ostalo: Ponuda nije baš blistava (jedva izrodih i ova dva tipa gore), ali imam utisak da bi Nadal mogao malo da se opusti, taman dovoljno da sa niskom granicom uđe u plus sa Smičekom. Šarapova je ponovo razumna opklada minus gemovi.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ivo Karlović – Nik Kirjos

Duel dvojice odličnih servera trebalo bi da protekne u ’bum-bum’ tenisu, u kom neće biti mnogo dugih razmena. Kirjos je odigrao težak meč u prvom kolu i pokušavaće da skrati poene, dok je Karlovićeva igra svima poznata. Očekujemo mnogo gemova i vrlo je verovatno da će nekoliko setova otići u taj-brejk.

Predlog: U prvom setu biće 10 i više gemova.

Viktor Troicki – Leonardo Majer

Drugi reket Srbije igra kao preporođen otkad se vratio na teren posle suspenzije zbog kršenja antidoping pravila. Osvojio je titulu u Brizbejnu, ali ono što je mnogo bitnije jeste što ponovo uživa na terenu. Protivnik će mu biti Argentinac Leonardo Majer koji je trenutno na 26. mestu, osvojio je jednu titulu u karijeri, a najveće oružje mu je forhend. Međutim, ni to neće biti dovoljno.

Predlog: Vreme je da padne još jedan nosilac – kec na Viktora.

Ostalo: Francuz Žeremi Šardi i Andreas Sepi iz Italije mogli bi da uđu u ’plus’ gemove, baš kao i David Gofan i Markos Bagdatis. Kevin Anderson trebalo bi da savlada Ričardasa Berankisa, a Polona Hercog da zaustavi Lucie Hradecku.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve