Nova vest
Atletika

Petak, 28.08.2015.

08:44

Getlinov bojkot medija nije dugo trajao

Američki sprinter Džastin Getlin prekinuo je svoj bojkot britanskih medija koji su ga predstavljali negativcem pred i tokom Svetskog prvenstva u Pekingu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Andy Wong

Getlin je na “Ptičje gnezdo” stigao kao najbrži sprinter na svetu ove godine, ali je poražen od Jamajčanina Juseina Bolta i na 100 i na 200 metara.

Mnogi mediji, posebno britanski, Getlina su nedeljama predstavljali kao negativca zbog njegove istorije dopinga, pošto je dva puta tokom karijere bio suspendovan. Iako normalno u tom slučaju sledi doživotna suspenzija, zbog svoje saradnje sa antidoping zvaničnicima Getlinu je dozvoljeno da se vrati takmičenjima.

Upravo zbog toga se Amerikanac našao na udaru brojnih medija, a posle poraza u finalu na 100 metara javno je rekao da neće davati izjave za britanske medije zbog njihovog pristrasnog izveštavanja. Ipak, taj bojkot je prekinuo samo tri dana kasnije, pošto je posle trke na 200 metara pristao da priča za BBC radio.

Srebro nije razočaravajuće. Ovde sam da bih se takmičio, imam 33 godine. Mislim da mnogi ljudi sada vide rad i napor koji sam uložio u sve ovo. Nije ovo lična trka, to je trka za moju zemlju. Na 100 metara sam pobedio samo sebe. Na 200 sam tehnički trčao najbolje što sam mogao”, naglasio je Getlin.

Upitan da prokomentariše to kako su ga mediji predstavljali pred Peking, Getlin je odgovorio:

Isključujem se potpuno, ne zanima me to što mediji imaju da kažu. Vi radite svoj posao, ponekad i preterano senzacionalistički. Moj posao je da se takmičim i stignem do cilja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve