Nova vest
Atletika

Nedelja, 03.05.2015.

12:13

Amerikanci bolji od Jamajke i Bolta

Štafeta Jamajke predvođena Juseinom Boltom osvojila je drugo mesto na Svetskom prvenstvu štafeta u disciplini 4x100 na Bahamima.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Getty Images

Zlata medalja pripala je američkoj štafeti u satavu Majk Rodžers, Džastin Getlin, Tajson Gej, Rajan Bejli koji su završli trku za 37.38 sekundi, dok su Jamajčani, kroz cilj prošli za 37.68.

Prva trojica obezbedila su dovoljno veliku prednost Bejliju, koju Bolt nije mogao da stigne.

Amerikanci su se revanširali Jamajčanima za poraz sa Olimpijskih igara u Londonu, kada su u trci Bolt i Bejli dobili palice gotovo u istom momentu, ali Bolt je bio brži za dve desetinke.

Ova štafeta bila je najavljivana kao obračun Getlina i Bolta, ali Amerikanac je bio drugi u svojoj štafeti. Njih dvojica se nisu takmičili jedan pored drugog još od 2013. godine. Međutim, mogli bi da budu u direktnom duelu u štafeti 4x200.

U kvartetu Jamajke nije bilo osvajača olimpijskog srebra na 100 metara Blejka, koji je takmičenje otkazao zbog povrede, kao ni Pauela, koji je držao svetski rekord pre Bolta na 100 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu