Nova vest
Atletika

Nedelja, 25.01.2015.

17:23

Kolašinac: Cilj u Pragu - rekord

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je da je zadovoljan startom nove sezone na mitingu u Novom Sadu, koji je održan u subotu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Atletski savez Srbije

Kolašinac je u svih šest serija imao hitac od preko 20 metara, a najbolji je bacio do 20,38 metara.

“Zadovoljan sam trenutnom formom, što sam pokazao na ovom takmičenju. Cilj mi je da održim taj nivo na naredna tri mitinga u Nemačkoj”, rekao je najbolji srpski bacač kugle.

Prvi deo zimskih priprema Kolašinac je odradio u Medulinu, gde mu uslovi za njegovu discipline najviše odgovaraju. Od Nove godine bio je u Novom Sadu gde će i ostati do početka Evropskog prvenstva u Pragu.

Uslovi su mi zaista odlični, od novih stvari moram istaći da mi je Atletski savez Srbije dodelio identičan krug kakav će biti na dvoranskom prvenstvu u Pragu. To će mi pomoći da se što pre pripremim i naviknem na njega”, izjavio je Kolašinac.

Zimsku sezonu Kolašinac je započeo u Beogradu, dok će mu naredna tri mitinga biti u Nemačkoj, kroz šest dana, na kojima će imati šansu da se oproba i sa konkurencijom.

Cilj zimske sezone mi je da Prag dočekam spremniji nego ikad i da pokušam da oborim državni rekord na Evropskom dvoranskom prvenstvu u martu”, istakao je Kolašinac, koji će u glavnom gradu Češke braniti titulu osvojenu pre dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve