Nova vest
Atletika

Petak, 04.04.2014.

13:24

Napreduje izgradnja atletske hale

Zvršena je prva faza izgradnje atletske dvorane na Banjici, a povodom toga gradilište je obišao i minstar omladine i sporta Vanja Udovičić

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Podignuta je čelicna konstrukcija i izlivena betonska podloga sa kosinama za buduću stazu na 200 metara i četiri borilišta, a izgrađeni su i objekti za svlačionice i kancelarije.

"Za sedam meseci radova na hali mnogo je više urađeno nego za poslednje četiri godine. Izuzetnu zahvalnost zato dugujemo ministarstvu odbrane", rekao je Udovičić.

Resorni ministar je naglasio da u nastavku izgradnje dvorane "treba imati strpljenja", budući da sport treba da deli sudbinu zemlje koja je u teškoj ekonomskoj situaciji.

Udovičić je najavio početak druge faze izgradnje dvorane i podsetio da je Republika Srbija predvidela 225 miliona dinara za potrebe sporta u ovoj godini, a za 2015. se planira 139 miliona dinara.

Ministar odbrane Nebojša Rodić, koji je u društvu Udovičića obišao gradilište, očekuje nastavak radova na izgradnji dvorane u maju.

"Ministar sporta i ja smo se obavezali da ispoštujemo obećanje", rekao je Rodić.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je da je izuzetno počastvovavan što prisustvuje nicanju prve atletske dvorane u Srbiji.

"Ministri Rodić i Udovičić su pomogli da oživimo praktično propali projekat. Nadam se da će naši atletičari vrlo brzo dobiti krov nad glavom", rekao je Branković.

Ministarstvo omladine i sporta je nedavno prestavilo projekat i trenažne hale koju će koristiti košarkaški klubovi Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom, a čiji se početak gradnje očekuje predstojećeg leta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu