Nova vest
Atletika

Sreda, 26.02.2014.

19:11

Uhov na centimetar od Sotomajora

Ruski skakač uvis Ivan Uhov nastavio je niz dobrih rezultata, pošto je na mitingu u Pragu osvojio prvo mesto preskočivši 2,42 metra.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Samo jedan čovek u istoriji skočio je više od toga, Kubanac Havijer Sotomajor preskočio je 2,43 m u dvorani, a drži svetski rekord i na otvorenom sa 2,45 m.

Pokušao je 27-godišnji Uhov da preskočio 2,44 m, što bi bio svetski dvoranski rekord, ali nije bio ni blizu.

Rus je postao senzacija kada je na jednom mitingu pre nekoliko godina skakao vidno pijan, ali je u međuvremenu ostavio alkohol i postao olimpijski prvak.

Drugo mesto u Pragu zauzeo je Aleksej Dmitrik sa preskočenih 2,33 m, a treći je bio Rumun Mihai Donisan (2,30).

U ženskoj konkurenciji slavila je Blanka Vlašić sa preskočenih 2,00 m. Druga je bila Ana Šimič, a treća Jekaterina Kunicevič. Dženi Medouz slavila je u trci na 800 metara za žene, a najbolji u istoj disciplini kod muškaraca bio je Jasine Hathat iz Alžira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve