Nova vest
Atletika

Sreda, 14.08.2013.

13:26

Filipović: Patike stare 6 godina

Predrag Filipović reagovao je na negativne reakcije čitalaca sajta B92 nakon odustajanja na SP u Moskvi, istakavši da je jedini uzrok istrošena oprema.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Filipović je u sredu odustao na 18. kilometru trke u brzom hodanju na 50km jer mu je prvo pukao, a onda i otpao đon sa patike.

"Cenim mišljenje svih ljudi bili oni pozitivni ili negativni. Za moje odustajanje na 50km prethodila je situacija da mi se odlepio đon na levoj patici. Imam ih 6 godina jer nemam ni dinara od atletike da kupim druge takmičarske patike".

"Za ovo takmičenje sam imao A normu i da se nije desio ovaj peh išao bih lični rekord. Za učešće hodača na velikim takmičenjima isključivo je kriterijum norma tako da se to ne plaća. Moja jedina greška je ta što sam entuzijaista i što volim atletiku iako od toga nemam ništa", napisao je Filipović za B92.

"U vrelim letnjim danima provodio sam 4-5 sati na treningu i tu muku ja vama ne mogu da opišem i zbog toga mi je krivo što mi se ovo danas desilo. Pre dve godine pljuvali su Ivanu Španović to što nije nastupala na SP u Daegu, a danas je svi hvale. Nemam običaj da repliciram, ali ovo sam vam napisao u najboljoj nameri ne da se opravdam vama, nego da vam objasnim o čemu se radi. Sportski pozdrav", napisao je Predrag Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

3 d

U fokusu

Vidi sve