Mister Milanče ide u Hag

Info

Izvor: Danas

Utorak, 17.09.2002.

19:38

Default images

Sva je prilika da ce Vojislav Koštunica biti predsednik zemlje Srbije, pa će tako Milanče Milutinović - njen sadašnji nevidljivi predsednik - koga iz nacionalne predostrožnosti niko sad i ne pominje kao razlog ubrzanih predsedničkih izbora, konačno sesti u avion za Hag i pridružiti se svom voljenom, bivšem predsedniku i pajtašu Slobodanu Miloševiću.

Samo ne znam kako će to budući predsednik da izvede: samostalno ili uz pomoc Đinđića, tj. zatvorenih očiju i začepljenih ušiju: nit’ sta video, nit’ šta cuo. Labusu bi to bilo mnogo lakše da uradi, ali verujem da ce se i Voja snaći.
Uopste ne sumnjam u to da bi Vojislav Koštunica mogao sebi da dopusti da se poigrava sa sudbinom naroda štiteći Milana Milutinovića, jednog prevejanog "crvenog" mafijaša koga je od 5. oktobra 2000. do danas navodno štitila predsednička funkcija. Verujem da će budući predsednik marljivo obavljati sve zadatke koje pred njega budu stavili Amerikanci i Evropska unija i da ga u tom smislu neće ometati nikakva predizborna retorika - zbog koje ga sad stalno vuku za rukav i udaraju mu packe - čiji cilj je uvek trenutno zadovoljavanje mase kojoj se mora uliti nada u bilo kakav boljitak, pa makar se izgovarale i ordinarne gluposti.

Mora se priznati da pred njim - našim budućim predsednikom - stoje teške odluke: odbiti američki zahtev o izuzeću njihovih vojnika od međnarodnog suda, izručti Milančta - to ć još biti i najlakše - potom Karadžića, Mladića, Šljivančanina... i da ne nabrajamo dalje šta ga sve čeka. Sve bi to Labusu bilo veoma lako, ali pošto narod voli, pa voli, da se njegova reč čuje i poštuje, ili da to, ako ništa drugo, barem tako izgleda, to će budućem predsedniku Kostunici biti zaista veoma, veoma teško. Ali, kaže se, što veće breme to veća i vlast, a kad neko voli vlast onda mu ništa nije tesko!

Ipak, ja, nekako, odnekud, sasvim iracionalno, verujem da će on - nas budući predsednik Voja Kostunica - obaviti sve to polako i temeljno (a ne hokus-pokus tehnikom kao Labus i njegovi mađioničari!), ostavljajuci narod u uverenju da je upravo on nacionalni spasitelj, tj.
prava licnost na pravom mestu, premda je i budalama jasno da mi stvarnih izbora nemamo, i da ih po svoj prilici nikada i necemo imati.

Zato je sad pravi trenutak da neko učini dobro delo i došapne Milančetu - nasem dosadašnjem nazovi predsedniku - da on sasvim sigurno ide u Hag, kako god se predsednički izbori završili, da bi čovek imao vremena da se na miru spakuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: