Branislav Ivković

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2002.

17:05

Default images

Branislav Ivkovic je rodjen 1952. godine u Bijeljini u Republici Srpskoj. Diplomirao je, magistirao i doktorirao na Gradjevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radio je kao inzenjer u GP "Napred", a zatim je presao na Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu gde je bio prodekan i gde i sada predaje. Autor je vise udzbenika i naucnih radova iz oblasti gradjevinarstva. Govori engleski jezik. Ozenjen je i ima cetvoro dece.

Bio je poslanik je u Vecu gradjana Savezne skupstine. Od 1994. godine bio je ministar gradjevina u Vladi Republike Srbije. Bio je clan Glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije, do sukoba sa partijom, kada je iskljucen i iz Glavnog odbora i iz stranke. Ivkovic je iskljucen iz stranke 13. aprila ove godine, posle cega je 23. juna organizovao vanredni kongres SPS na kojem je izabran za predsednika. Krajem avgusta Ministarstvo pravde Srbije odbilo je zahtev da se kao lica ovlascena za zastupanje SPS u registar politickih organizacija upisu Branislav Ivkovic, kao predsednik, i Dragan Tomic, kao generalni sekretar. Ministarstvo je dva meseca odlucivalo i donelo zakljucak da je pravni zastupnik i predstavnik SPS Zoran Andjelkovic, koji je Slobodana Milosevica izbrisao iz registra oktobra 2000. godine. Trenutno predvodi otcepljeno krilo Socijalisticke partije Srbije. U stranci iz koje je potekao smatraju da je sa novim vlastima bio “kooperativan jos od vremena sramnog i protivustavnog kidnapovanja i hapsenja Slobodana Milosevica, pa preko njegovog izrucenja u Hag”.

Ocekuje pobedu na predstojecim septembarskim izborima, kako kaze zato sto nastupa sa sloganom “SPS – Povratak bazi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: