Leskovac poljoprivrednicima opredelio više od 65 miliona dinara

Grad Leskovac raspisao je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od 66,5 miliona dinara.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

17:34

Leskovac poljoprivrednicima opredelio više od 65 miliona dinara
Foto: Dejan Trajkovic / Shutterstock.com

Konkurs je, kako se navodi na zvaničnom gradskom sajtu, raspisan još 1. juna, a trajaće do utroška sredstava, a najkasnije do 21. juna.

Konkursom su obuhvaćene investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, zatim podrška za bušenje bunara u funkciji navodnjavanja dubine do 100 metara, prečnika 80 do 300 mm, kao i podrška za zaštitu geografskog porekla proizvoda, prenosi eKapija.

Takođe, konkursom će biti pružena i podrška za udruženja sa teritorije grada Leskovca koja imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova i izložbi.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da će dodela subvencija poljoprivrednicima ove godine biti organizovana ranije, a ne u decembru kao što je do sada bila praksa.

"Ove godine, za podsticajna sredstva i organizaciju manifestacija poljoprivrednog karaktera biće izdvojena suma od 66,5 miliona dinara i povećana je sa 50 miliona koliko je izdvojeno prošle godine", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: