Ponedeljak, 13.02.2023.

08:10

Žalbe stižu jer buseva nema: Prošle godine 830, a do sada već 86 – zašto?

Vozila javnog gradskog prevoza dnevno ne uspeju da realizuju 20 do 30 polazaka na vreme.

Izvor: Novosti/A.Z.K.

Žalbe stižu jer buseva nema: Prošle godine 830, a do sada već 86 – zašto?
Foto: serato / Shutterstock.com

Ovo je razlog što je od početka godine na adresu Sekretarijata za saobraćaj stiglo 86 žalbi građana, dok ih je tokom 2022. godine bilo ukupno 830. Razlozi za ove situacije su mnogobrojni, a kako navode u Sekretarijatu neostvarivanje polazaka učestalo je tokom zime i leta, pišu Novosti.

Ovim povodom ne manjkaju ni prijave građana na "Beokom" servisu, koji nadležnima skoro svakodnevno prosleđuju žalbe o neostvarenim polascima na brojnim linijama.

"Kada krećem na posao znam otprilike kada je planiran polazak autobusa i zapravo po tome tempiram vreme kada ću da krenem od kuće. Kada se dogodi da se ne ostvare dva polaska za redom, vidi se po broju ljudi, nekada na trećem stajalištu od okretnice autobusi dolaze prepuni", rekla je jedna sugrađanka.

U Sekretarijatu za saobraćaj rekli su da je najviše neostvarenih polazaka zabeleženo na linijama 82, 88, 610, 611, 703L1 i 706E, koji kreću sa Keja oslobođenja. Kako objašnjavaju ovde se najčešće ispreče neodgovorni vozači automobila koji nepropisno parkiraju svoja vozila. Kako bi autobusi krenuli, neophodno je sačekati intervenciju ekipa JKP "Parking servis" i saobraćajne policije.

"Osim autobusa koji kreću sa Keja oslobođenja, problema ima i na linijama 24, 26, 27, 37, 44 i 58 koji idu preko Trga Nikole Pašića zbog protesta koji se obično organizuju ispred Narodne skupštine. Među razlozima zbog kojih linije neostvaruju polaske na vreme su gužva u saobraćaju, kvarovi na vozilima, smanjen broj vozača, saobraćajne nezgode. Međutim nepropisno parkirana vozila svakodnevno prave probleme", rekli su u Sekretarijatu za saobraćaj.

U toku godine najčešće ovakvih problema ima tokom letnjeg perioda kada su vozači na godišnjim odmorima i tokom zime kada su vozači često na bolovanjima. Kako objašnjavaju u Sekeretarijatu, izostanak polazaka mogao bi da se reši kada bi se pojedini Beograđani ponašali savesnije i svoja vozila ne bi ostavljala na terminisima, kolovozu i stajalištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pijani maturant skočio u Savsko jezero

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, danas oko 17 časova, spasili su osamnaestogodišnjeg maturanta koji je u alkoholisanom stanju uskočio u Savsko jezero.

19:12

31.5.2024.

1 d

Podeli: