Nastavlja se izgradnja autobuske stanice na Novom Beogradu

Izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu biće nastavljena, kaže za RTS gradski urbanista Marko Stojčić.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2023.

09:48

Nastavlja se izgradnja autobuske stanice na Novom Beogradu
Editorial: TonyV3112 / Shutterstock.com

"Ne mogu da licitiram kada će to biti, ali sigurno da mora da bude, to je kompleks koji funkcioniše zajedno sa železničkom stanicom Novi Beograd koji će se sigurno desiti", dodaje Stojčić, piše RTS.

"Moram da priznam da ne znam pravne detalje, svi smo više puta čuli da postoji veći broj nerešenih pitanja sa kompanijom BAS koja je to trebala da sprovede. Kako republički tako i gradski organi intezivno rade na tome. Ne mogu da licitiram kada će to biti, ali sigurno da mora da bude", rekao je Stojčić.

Nova autobuska stanica biće integrisana sa železničkom stanicom Novi Beograd i zajedno bi trebalo da čine jedinstvenu celinu.

"To je kompleks koji funkcioniše zajedno sa železničkom stanicom Novi Beograd koji će se sigurno desiti. Za koliko tačno meseci će profunkcionisati ne mogu da vam kažem danas", rekao je Stojčić.

Na pitanje kako je došlo do toga da su na novoizgrađenom Savskom trgu propale ploče, navodi da je na tom mestu trebala da se izgradi fontana, ali da je neko preko tih ploča prešao automobilom i polomio ih.

"Ta fontana je bila planirana za proleće, ali sada kad je ovo polomljeno, verovatno ćemo malo da sačekamo da se ploče promene, da se sve što je polomljeno zameni, ali svakako imaćemo tu fontanu ove godine", navodi gost Beogradske hronike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: