Rekonstrukcija Kinoteke pri kraju

Ministar kulture Nebojša Bradić, direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović i preduzeće “Arhi.pro” potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i opremanju zgrade Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici.

Kultura

Izvor: Izvor: Beta, Foto: Fonet

Četvrtak, 30.09.2010.

13:05

Default images

"Potpisivanje ugovora je početak završne faze koje podrazumeva konačno opremanje zgrade i privođenje radova kraju", izjavio je direktor Radoslav Zelenović.

Ministarka za nacionalni i investiconi plan Verica Kalanović rekla je da infrastruktura predstavlja okvir za razvoj ne samo umetnosti, već i drugih životnih potreba.

"Danas smo ovde da poručimo da smo obezbedili infrastrukturne uslove da arhiv ostane budućim generacijama, kao i da je ovo završna faza u rekonstrukciji Jugoslovenske kinoteke onakve kakvu mi želimo, moderne i napredne institucije kulture", rekla je Verica Kalanović.
Ministarstvo za nacionalni i investicioni plan u saradnji sa Ministarstvom kulture realizovalo je projekat rekonstrukcije u okviru programa NIP-a "Gradimo zajedno" i do sada je u njega uloženo preko 300 miliona dinara.

Rekonstrukcijom Jugoslovenske kinoteke koja je započeta krajem 2006. godine povećani su kapaciteti za čuvanje filma i građe. Takođe je omogućena komercijalizacija programa i razvoj kvaliteta usluga, a sama zgrada sačuvana je od propadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: