Kultura

Sreda, 01.11.2006.

15:47

Kralj komaraca

Roman beogradskog pisca Vladimira Krakova "Kralj komaraca" izašao je iz štampe sredinom oktobra 2006. Vladimir Krakov, gitarista i autor muzike kultnog beogradskog sastava Presing, predstavlja svoj prvi roman, pisan na engleskom za holandskog izdavača Papertiger, sada na srpskom. Na fonu londonske andergraund muzičke scene s početka 90-tih, dešava se priča o identitetu koji ne želi da se utopi ni u jedan sistem, i čudna ljubavna povest dvoje londonskih skvotera sa suprotnih krajeva sveta, iz Srbije i Australije.

Izvor: B92

Default images

Iz recenzije Ričarda Brna (Richard Byrne, New York Press):

"Vešto ispripovedana priča o srpskoj generaciji X, obojena spojem briljantnog uličnog humora i iznenađujućih izleta u fantazmagoriju. Činjenica da je pisac ujedno jedna od najinteresantnijih autorskih figura beogradske andergraund rok scene u 90-tim daje ovoj knjizi dodatni pedigre."

Roman "Kralj komaraca" možete naći na Sajmu knjiga, na štandovima izdavačkih kuća Alexandria Press, Lom, Plato, Via, Tom Tom Music i drugim.

Četiri godine nakon epohalnog albuma "Šesto nebo", iz iste radionice iz koje i roman "Kralj komaraca" dolazi novi album sastava Presing, "Zanos bez snova". Jedanaest novih pesama jednog od najuticajnijih sastava beogradske alternativne scene čine najzrelije i najinventivnije ostvarenje Presinga, snimljeno po prvi put u visokokvalitetnoj produkciji. Iznenađujući i uzbudljiv zvučni doživljaj koji će vas vratiti u dane kada ste otkrivali muziku. Pored osnivača Presinga, Kize i Krake, na albumu sviraju još i Marko Grubačić (ex Trenje, bas gitara), Damjan Dašić (E-play, bubnjevi), Dušan Petrović (Plejboj, saks), Boris Krstajić (Just, sint), Vladimir Nikolić (Bel Tango, violina), Marko Petronijević (ex Kanda Kodža i Nebojša, truba), Milica Milojević (flauta), a završnu numeru albuma peva Ivana Smolović (Intruder).

Četiri pesme sa albuma "Zanos bez snova" i video singl "Buđenje u šibici" možete naći na stranici www.myspace.com/presing.

Srđan Mirović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: