Čuvena rečenica Hanibala Lektora krije tajnu

Legendarna rečenica "Pojeo sam njegovu jetru uz malo boba i lepog kjantija", koju sa ledenim izrazom lica izgovara neverovatni Entoni Hopkins u filmu "Kad jaganjci utihnu", krije jednu malu tajnu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

11:22

Default images

Poremećeni i genijalni ubica Hanibal Lektor u rečenici koja se nalazi na raznim listama "10 najboljih svih vremena" još jednom se šali sa detektivkom Klarisom Sterling, ali joj poručuje i da ne uzima lekove koje mu prepisuju u zatvoru.

Naime, jedan korisnik Reddita je otkrio da doktor Lektor u zatvoru verovatno dobija lekove iz grupe selektivnih inhibitora monoaminooksidaze (MOAI), koji ne bi trebalo da se kombinuju sa tri stvari - džigericom, mahunarkama i vinom.

Kao psihijatar, on to vrlo dobro zna, a osim što se šali, šalje i poruku mladoj detektivki koju glumi Džodi Foster da ne uzima lekove.

Inače, drugi korisnik je precizirao da u knjizi po kojoj je rađen Oskarom nagrađeni film Lektor kaže da je svoj obrok zalio čašicom amaronea, a ne kjantija.

"Amarone je vino koje više ide uz džigericu, što pokazuje i Lektorovu sofisticiranost, ali i to koliki je psihopata, jer se postarao da uklopi ceo obrok. Producenti filma su smatrali da veliki deo publike ne bi znao šta je amarone, pa su se 'prebacili' na vino za koje su svi čuli", navodi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: