Sintija Nikson kao Emili Dikinson

Glumica najpoznatija po ulozi Mirande u seriji „Seks i grad” tumačiće povučenu američku pesnikinju u filmu „A Quiet Passion” (Tiha strast) Terensa Dejvisa.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2012.

11:38

Default images

Film će pratiti život Emili Dikinson (1830-1886) od školskih dana do usamljeničkog perioda nakon školovanja kada je retko napuštala sobu i gotovo svu komunikaciju obavljala pismenim putem.

Za njenog života objavljeno joj je tek desetak pesama, a nakon smrti preko 1.500. Dikinsonova se danas smatra jednom od najvećih američkih pesnikinja svih vremena

„Scenario sam pisao sa Sintijom na umu”, kazao je Dejvis. „To je bio kasting iz snova kome se svaki reditelj nada. Nijednog trenutka nisam mislio da će mi se želje ispuniti. Međutim, Sintija veoma veruje u ovaj projekat i ja sam van sebe od sreće”.

„Kada sam pročitala scenario bila sam očarana načinom na koji je Emilin lik predstavljen”, kazala je Niksonova. „Emiline i Terensove reči nekako su se smešale u vrtoglavi eliksir. Znala sam da je to priča u kojoj moram da učestvujem”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: