Pistolsi nastupili u Londonu

30 godina od izlaska albuma "Never Mind The Bollocks", legende panka "Sex Pistols" obeležili su 8. novembra koncertom u Brikston akademiji u Londonu, i to naravno, u prvobitnom sastavu.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2007.

12:02

Default images

Pevač benda "Sex Pistols" Džoni Roten, pre koncerta, promovisao je novu video igricu "Guitar Hero III", uglavnom vređao i gađao novinare mikrofonom, i objasnio Britancima zašto su im "Sex Pistols" potrebniji nego ikada.

"Ja ne znam šta očekujete. Stvarno je sramota, što ništa niste naučili za 30 godina. Ideja je biti iskren i prestati sa lažima i valjanjem ispod Margaret Tačer i Tonija Blera, sa mediokritetom Džonom Mejdžorom između, i ko zna s kim još. Prodali ste se. Možda su "Sex Pistols" ono što vam treba. Treba vam ozbiljan šut u zadnjicu, opet. Morate da se probudite i zaustavite ovo. Jedini način je da ustanete i kažete šta je šta. To je ono o čemu "Sex Pistols" pevaju. To je sve zbog čega sam 30 godina radio - nazovimo stvari pravim imenom. To stvarno nije tako teško", rekao je Roten.

Koncert u Brikston akademiji, koji je označio početak njihove povratničke mini turneje, otpočeli su numerom Pretty Vacant, a u nastavku su izveli još i God Save the Queen i Anarchy in the UK.

Bend “Sex pistols” trebalo je da održi samo jedan koncert u Brikston akademiji, ali pošto su ulaznice rasprodate samo za par minuta, odlučili su da dodaju još 6 datuma.

Iako su njihovi koncerti rasprodati, kampanja koju je započeo časopis NME, da se ponovo objavljeni singl God Save the Queen pogura na prvo mesto liste je propala.

U vreme kada je objavljen, tokom obeležavanja kraljičinog srebrnog jubileja 1977, singl God Save the Queen našao se na 2. mestu top liste, mada su neki smatrali da su ovi rezultati bili namešteni da bi se izbegla sramota.

Trideset godina kasnije, na listi singlova, stigao je samo do 42. pozicije.

Bend “Sex pistols” osnovan je 1975. godine i raspao se 1978. Godinu dana nakon raspada, basista Sid Višz preminuo je od prevelike doze heroina.

1996. godine bend se okupio i sa originalnim basistom Glenom Matlokom krenuo na šestomesečnu “Filthy Lucre” turneju.

Bend je zajedno nastupao i 2002 i 2003. godine, a 2005. zvanično su uvedeni u Rokenrol dvoranu slavnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: