Vek stripa u Srbiji Zdravka Zupana

U Pančevu je promovisana Monografija "Vek stripa u Srbiji" autora Zdravka Zupana iz Beograda, u izdanju Kulturnog centra Pančeva.

Izvor: B92

Subota, 08.12.2007.

09:00

Default images

Monografija Zdravka Zupana “Vek stripa u Srbiji”, prvi put u nas u reči i slici daje pregled strip scene u Srbiji od 19. veka do savremene produkcije.

Autor ove jedinstvene knjige većeg formata, u boji i luksuzno opremljene, potrudio se da prikaže sve periode u istoriji srpskog stripa od protostripova 19. veka do onog u vreme okupacije, nakon oslobođenja, u vremenu procvata šezdesetih godina XX veka, pa do današnjih dana.

"Za srpski strip su najznačajnije tridesete godine XX veka i mogu reći da se u odnosu na svetsku produkciju dobro kotiramo, kako u Srbiji, tako i u svetu", kazao je Zupan.

Ovom monografijom zaokružuje se internacionalni strip festival koji se u Pančevu održavao od 2002. do 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: