Masterklasovi na Slobodnoj zoni

U okviru ovogodišnjeg Filmskog festivala "Slobodna zona" biće organizovan niz masterklasova sa rediteljima i producentima - gostima festivala čiji će filmovi biti prikazani u glavnom programu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.11.2008.

12:30

Default images

Masterklasovi su namenjeni filmskim radnicima i studentima filma, kako bi bilo više prilike za razgovor o samom procesu proizvodnje nekih od najuspešnijih dokumentarnih filmova protekle festivalske godine.

Glavni program festivala "Slobodna zona" teče od petka 7. novembra do srede 12. novembra 2008. u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Masterklasovi će se odvijati u Kulturnom centru Reks u Jevrejskoj 16, od ponedeljka 10. novembra do srede 12. novembra, sa početkom u 13h i u trajanju od oko 90 minuta, a držaće ih: Don Edkins, producent serijala "Why Democracy?", u okviru kog su snimljeni filmovi "Taksi do tamne strane" (dobitnik Oskara 2008. za najbolji dokumentarni film) i "Glasajte za mene" (pobednik festivala Silverdocs 2007. i nominovan za Oskara za najbolji dokumentarni film 2008), Džefri Simt, autor filma "Engleski hirurg", dobitnika nagrada za najbolji dokumentarni film festivala "HotDocs" u Torontu i "Silverdocs" u Vašingtonu 2008. i nagrade publike na Festivalu dokumentarnog filma u Šefildu 2008, Džoi Frenk, producent i asistent reditelja filma "Manda Bala", pobednika festivala "Sandens 2007." u konkurenciji dokumentarnih filmova, Miloš Lončarević, koreditelj i snimatelj filma "Duhovi Cité Soleil", dobitnika nagrade Udruženja reditelja Amerike 2008. za izuzetno rediteljsko ostvarenje u dokumentarnom filmu i Jung Čeng, reditelj dokumentarnog filma "Uz Jangce" koji je, pored osvajanja nagrade za najbolji kanadski film na festivalu u Vankuveru i nominacije za glavnu nagradu festivala "IDFA" u Amsterdamu 2007., bio i najgledaniji film u kanadskim bioskopima u februaru ove godine.

Broj mesta je ograničen.Svi zainteresovani koji žele da učestvuju treba da pošalju e-mail na adresu: jeja@freezonebelgrade.org koji treba da sadrži:

- kratko pismo o motivaciji za učešće u ovim masterklasovima
- kratku biografiju / CV

Prijave se primaju zaključno sa sredom, 5. novembrom. Odabrani učesnici će biti obavešteni o tačnom rasporedu u četvrtak, 6. novembra.

Učešće u masterklasovima je besplatno, ali podrazumeva obavezu prisustvovanja projekcijama filmova ovih reditelja i producenata koji se prikazuju u glavnom programu (ukupno 6 projekcija).

Cena ulaznice za jednu projekciju je 150 dinara, a za učesnike masterklasova ulaznice će biti posebno rezervisane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: