Kako je FFS dobio ime

Izvor: B92

Utorak, 29.05.2007.

17:00

Default images

Rezultat konkursa za davanje imena Filmskom festivalu Srbije iznenadio je posetice sajta B92 pošto odudara od propozicija navedenih u konkursu.

Konkurs „Kako se zove tvoj festival" trajao je do 31. marta 2007, a prema propozicijama zainteresovani da kumuju festivalu, trebalo je da u sms poruci pošalju svoj predlog, koji je koordiniran sa podnaslovom Srpski filmski festival, i koji nije smeo da sadrži nazive grada, oblasti ili regije.

Najavljeni nagradni fond konkursa bio je 2000 evra.

PR menadžer FFS-a  Sagor Mešković rekao je za sajt Kultura B92 da od svih pristiglih predloga komisija, koju je činio Upravni odbor Festivala, nije našla adekvatan, s obzirom na to da Festival treba da ima nacionalni karakter.

Odlučeno je s toga da se dodele 4  ravnopravne nagrade za imena koja će nositi programske celine Festivala.

Nagrađeni su predlozi „Nacionalna klasa“ (3 dobitnika), što će biti naziv glavne, takmičarske celine i „Danubius“ (1 dobitnik), celine koja će se baviti prezentovanjem i povezivanjem kinematografija zemalja kroz koje protiče Dunav.

Imena četiri dobitnika biće saopštena 5. juna 2007, na pres konferenciji u Beogradu, kada će im kao nagrada biti uručene potrošačke kartice Erste banke sa po 500 evra.

Ovaj festival održaće se u Novom Sadu od 3. – 8. jula u organizaciji Filmskog centra Srbije i Egzita, uz podršku Ministarstva kulture Srbije, gradskih vlasti Novog Sada i Izvršnog veća Vojvodine.

Filmski festival Srbije održaće svečano će otvoriti Emir Kusturica projekcijom filma "Zavet".  Među gostima biće i nemački reditelj Fatih Akin, dobitnik nagrade za scenario na upravo završenom Kanskom filmskom festivalu.

Mešković je najavio da će Akin, najverovatnije predsedavati žirijem, kao i da je Upravni odbor trenutno u pregovorima sa nekim uglednim filmskim stvaraocima, koji će takođe učestvovati kao gosti, odnosno članovi žirija Filmskog festivala Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: