Subota, 26.12.2020.

10:04

Pogubljen ubica pripadnika Revolucionarne garde u Iranu

Iranske vlasti izvršile su jutros u provinciji Sistan-Baludžistan smrtnu kaznu nad ekstremistom Abdulhamid Sistan-Bom Mir Balučekihijem.

Izvor: Tanjug

Pogubljen ubica pripadnika Revolucionarne garde u Iranu

On je u operaciji 2015. godine usmrtio dva pripadnika Revolucionarne garde Irana.

U saopštenju vlasti se navodi da je Ovais bio jedan od ključnih članova sunitske ekstremističke organizacije Džaiš al-Adl ili Armije pravde, kao i da je optužen za "pripadništvo antirežimskoj organizaciji i učešće u oružanoj akciji protiv države", preneo je Rojters.

Siromašna provincija Sistan-Baludžistan koja se graniči sa Avganistanom i Pakistanom već duže vreme je poprište sukoba između iranskih snaga bezbednosti i sunitskih ekstremista i švercera narkotika, a većinu stanovništva u toj provinciji čine suniti iako su šiiti najbrojniji u Iranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: