"Bitići": Ukinut pritvor optuženima

Sudsko veće ukinulo je danas pritvor dvojici bivših pripadnika MUP-a Srbije optuženima za učešće u ubistvu braće Bitići.

Izvor: B92, Beta

Petak, 13.04.2007.

14:06

Default images

Za pomaganje u ratnom zločinu ubistva braće Bitići, američkih državljana albanskog porekla, optuženi su Sreten Popović i Miloš Stojanović.

Portparol tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je za B92 da se tužilaštvo nije žalilo na odluku sudskog veća jer je postupak za slučaj Bitići u završnici, pa optuženi ne mogu da utiču na svedoke.

"Ova sama odluka sudskog veća neće ugroziti postupak s obzirom da je izrečena zaštitna mera, a kada je ona izrečena onda postoje određena pravila, ta lica se moraju javljati u određenom vremenskom periodu MUP-u i mislim da nema bojazni da će na bilo koji način postupak biti ugrožen. Isto tako ovo je samo deo one glavne priče, to je slučaj braće Bitići, a mi očekujemo da ćemo kompletnu priču relativno brzo razrešiti", kaže Vekarić.

Prvooptuženi Popović je, prema optužnici, 8. jula 1999. naredio Stojanoviću da uhapsi braću Bitići, koji su napuštali zatvor u Prokuplju nakon izdržane kazne zbog ilegalnog ulaska u SRJ iz Albanije i da ih sprovede do Nastavnog centra MUP-a Srbije u Petrovom Selu, gde su predati nepoznatim licima koja su ih ubila pucajući im u potiljak.

Posmrtni ostaci braće Bitići pronađeni su 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom Selu. Ruke su im bile vezane žicom na leđima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: