Žena jednog huligana: Nije tačno da nismo zvali konzulat

Supruga jednog od hrvatskih državljana koji su učestvovali u tuči na derbiju demantovala tvrdnje hrvatskog ministarstva da se konzulatu niko nije obratio.

Izvor: B92, Jutarnji list

Petak, 15.12.2017.

12:22

Žena jednog huligana: Nije tačno da nismo zvali konzulat
Foto: StarSport

Podsetimo, mediji su preneli da je uhapšeno šest državljana Hrvatske zbog učestvovanja u neredima na utakmici Partizan - Crvena zvezda u sredu: Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firic i Damir Tovarović.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske izdalo je u četvrtak saopštenje u kom je navelo da je uhapšeno četvoro njihovih državljana.

"Prema zasada dobijenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u sredu 13. decembra 2017. godine, su učestvovali u tuči tokom fudbalske utakmice Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak", navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva spoljnih i evropskih poslova na upit agencije Hina.

U saopštenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila lekarsku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu".

Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Hrvatske u Beogradu, a hrvatska ambasada u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim telima Republike Srbije, dodaje se u saopštenju.

Kako danas prenosi hrvatski Jutarnji list, javila im se supruga jednog od privedenih Damira Tovarovića, Mija Tovarović, koja je demantovala tvrdnje Ministartsva spoljnih i evropski poslova.

"U odnosu na Vaš članak o Splićanima na derbiju u Beogradu, izričito navodim kako sam kao supruga Damira Tovarovića zatrazila pomoć Veleposlanstva RH i konzulata u Beogradu, u četvrtak u 9 sati ujutro, sa samim početkom njihovog radnog vremena, ali nikakvu povratnu informaciju nismo dobili. Dakle, sve informacije koje imamo mi, kao obitelji, došle su izvan veleposlanstva od kojeg je zatražena pomoć, i to od mene osobno. Dakle, netočni su navodi kako nije zatražena pomoć i kako ih nitko nije kontaktirao. Nemamo nikakav kontakt s dečkima u Beogradu te je jasno da su navedeni uredi jedini gdje smo formalno mogli zatražiti informacije i pomoć, no od konzulata, kao što sam navela, ista je izostala. Dakle, od njih nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret", stoji u poruci Mije Tovarović.

Inače, kako su prenele Večernje novosti, privedeni huligani danas će biti saslušani u tužilaštvu u Beogradu, jer im večeras ističe mera zadržavanja od 48 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: